donderdag 9 augustus 2012

Voor de thuisblijvers, we zijn allemaal goed aangekomen. Maandag de reisdag gehad. Met de bus richting Dortmund. De heer van de Mijde wist de weg, dus we zijn in één keer goed gereden en daarom waren we mooi op tijd op het vliegveld. Daar aangekomen konden we inchecken bij één van de weinige balies. Dortmund is een klein vliegveld en zo konden we mooi bij elkaar blijven. Na het inchecken door naar de douane. Hier werden nog wel even wat vragen gesteld waarom we met zo'n grote groep naar Roemenië gingen, maar ook dit is goed gekomen. Eindelijk konden we plaatst nemen in het vliegtuig.

De vliegreis duurde zo'n 2 uurtjes. Wat dus goed te doen is. In Roemenië bleek dat alle koffers ook aangekomen waren, en konden we weer op weg naar de bus. Gerard en Sarris hebben ons daar opgewacht met wat drinken. Inmiddels is de temperatuur opgelopen tot zo'n 40 graden. Lekker warm dus. Snel de bus in en rijden.

Het rijden gaat hier niet zo snel. Er zitten nogal wat kuilen in de weg. Maar het was een prachtige rit. De natuur is hier erg mooi, bergachtig. Daarnaast rijden we door de verschillende dorpjes heen. Dit geeft een leuk beeld van Roemenie. Zo zie je aan het eind van de dag alle oude mensjes langs de weg voor het huis zitten. Verder worden de enkele koeien die bewoners hier hebben aan het eind van de dag even 'uitgelaten' dit geeft natuurlijk een leuk aanblik. Er zijn ook 'herders' met hele kudde koeien en ook hier moeten we doorheen met de bus. Zo zie allemaal zaken die voor ons Nederlanders heel uniek zijn.

Aangekomen bij het kindertehuis kunnen we aanschuiven voor het eten. Het is inmiddels zo'n half 10. Het eten is heerlijk. Een soort goulash met rijst. Het eten is hier overigens helemaal goed. De moeder van de directrice van het tehuis kan heerlijk koken en regelt de maaltijden voor ons. Na het eten nog even wat rondkijken, douchen en dan naar bed.

Dinsdag: "s morgens om half 8 worden we gewekt, zodat we om 8 uur kunnen ontbijten. Eerst een korte rondleiding gehad en daarna aan de bak. Tussen de middag even eten en dan tot half 6 door met werken. Het gaat allemaal heel voortvarend en we schieten mooi op. Het is nu donderdag en er is al heel wat gedaan.

De keuken is er helemaal uitgesloopt en wordt inmiddels opgebouwd. Er wordt een nieuw keuken blok geplaatst en in de eetzaal worden nieuwe kasten gemaakt. De riolering wordt hier ook voor aangepast.

Boven zijn inmiddels de slaapkamers van de kinderen helemaal leeg gehaald. Dit is een behoorlijke klus na te gaan dat het boven de 30 graden is, maar met de ochtend was alles leeg, bedden, kasten enz. Dit wordt overigens door andere Roemenen weer opnieuw gebruikt, dus met beleid slopen. Deze kamers zijn inmiddels alle 5 voorzien van een dubbele sauslaag op wanden en plafonds. Ook de vloeren in deze kamers hebben een kleurtje gekregen. Er zijn 8 kasten die geschilderd worden. De lambrisering langs de trap van zolder tot kelder wordt helemaal geschilderd. De overloop op de verdieping van de kinderkamers wordt helemaal gesausd. De deuren en de radiatoren worden allemaal geschilderd.

Verder zijn er een aantal bezig met de computerkamer. De computers worden helemaal gebruiksklaar gemaakt. Hier zijn een aantal zaken voor gekocht, zodat de kinderen straks op deze computers aan het werk kunnen. Deze kamer wordt overigens ook gesausd.

In de kerk, deze staat schuin tegenover het weeshuis wordt voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie welke ook zo goed als klaar is.

Er staat nog heel wat op het programma, maar we hebben alle vertrouwen in dat we de planning halen.

s 'Avonds proberen we het gezellig te maken. Zo zijn we gisteren naar de rivier in het dorp geweest. Hier hebben een aantal even wat gezwommen, lekker gezeten. En hebben we een kampvuurtje aangelegd.

Al met al hebben we een goede tijd met elkaar en gaan de werkzaamheden heel voorspoedig. we hopen binnenkort weer wat op het blog te kunnen plaatsen. Hieronder een aantal foto's. In de loop van de week zullen wat beter volgen.1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, leuk te lezen hoe jullie het maken! Tjonge dat is hard werken maar volgens mij is het met een grote groep ook leuk om te doen:-) volgens mij gaan jullide morgen wat van de omgeving bekijken. Veel plezier!
    Veel succes met alles en veel zegen!!!!

    BeantwoordenVerwijderen